Oesters heb je in diverse soorten en smaken en vaak eten we ze rauw met een vinaigrette, citroen en eventueel een beetje tabasco. Gebakken zijn deze schelpdieren echter ook erg lekker. We zien u natuurlijk graag terug bij Seafoodbar Vigo waar deze delicatesse op de kaart staat, maar we zouden het ook erg leuk vinden als dit gerecht bij u op tafel staat tijdens de kerstdagen.

Zorg er eerst voor dat je de oesters netjes open maakt alle losgeraakte deeltjes van de schelp haal je weg van het vlees. Is de pan met olie warm? Dan kan je het vlees door je beslag heen halen, let op niet te dik maar ook niet te dun beslag zeg maar yoghurt dik. bak het oestervlees vervolgens in twee minuten goud bruin. terwijl je hiermee aan de slag bent schep je verdunt zout met water op je borden en leg je de verwarmde schelp op het zout. wok in twee minuten in een andere pan snel de spinazie en leg deze in de schelp. vervolgens leg je het vlees op de spinazie en maak je het geheel af met de warme hollandaise saus.

Succes en volgende week delen we een nieuwe tip ook vanuit Seafoodbar Vigo.

Boodschappenlijst:

  1. Zeeuwse creuses van Hans Roeleveld
  2. Zout
  3. Visbakbloem
  4. Hollandaise saus van Hans Roeleveld
  5. Spinazie
  6. Vraag aan onze collega’s naar het laatste ingrediĆ«nt.

roeleveld-zeevis-wijnkaart-november-16_def-1

CLOSE

drankenkaart

CLOSE

menu-2016

CLOSE